Een indrukwekkende avond - "Geen plek voor een kind"

foto3donderdag 28 september 2017 12:41

Op woensdag 27 september organiseerden GrienLinks, ChristenUnie, D66 en PvdA uit de gemeenten Tytsjerksteradiel en Leeuwarden een interactieve avond met als thema; Geen plek voor een kind, het leven van kinderen in een gezinslocatie.

Piter Tjeerdsma (Omrop Fryslân) en Alka Sadat vertonen hun documentaire ‘Fleur op’e flecht’, Martin Vegter van Defence for Children levert een bijdrage en er zijn een aantal mensen aanwezig die vanuit persoonlijke ervaring hun verhaal vertellen. Er was, onder leiding van Gerard van der Veer, ruimschoots de  gelegenheid om met betrokkenen in gesprek te gaan over het leven van kinderen die Nederland moeten verlaten.

In Burgum is een gezinslocatie van het COA. Hier wonen gezinnen met minderjarige kinderen, die worden voorbereid op de terugkeer naar het land van herkomst. Gedwongen uitzettingen vinden regelmatig plaats. Genoemde partijen maken zich grote zorgen over de impact die dit heeft op de betrokken kinderen. Op deze avond stond  het persoonlijke, menselijke verhaal centraal.

De bijeenkomst werd gehouden in het gerenoveerde Glinstrastate, in Burgum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Brigitta Scheepsma tel. 06 11085017
Jantsje van der Veen tel. 06 29235512

« Terug