Blogs per label

 1. Frits en Carlijn
  Rob
  Door Rob Heijman op 1 juli 2020

  Carlijn Niesink onze nieuwe fractievoorzitter

  Beste vrienden van de ChristenUnie,

  Zojuist heeft Frits Rijpma bekend gemaakt dat hij terug zal treden als fractievoorzitter van de ChristenUnie en hierbij het stokje zal overdragen aan Carlijn Niesink.

  Lees verder
 2. debat neushoorn.JPG
  Frits
  Door Frits Rijpma op 10 juni 2020

  Neushoorn, de grote broer van rupsje nooit genoeg.

  Een aantal jaar geleden spraken we voor het eerst in de raad over Neushoorn. Daarbij wezen wij als ChristenUnie direct op de problemen in de begroting. Al vanaf het begin was duidelijk dat er een tekort op de begroting was. Dit werd genegeerd want ‘er was toch altijd wel geld genoeg’. De begroting werd sluitend gemaakt door het aantal verkochte hectoliters bier maar naar boven op te schalen. Een oplossing die wat ons betreft toen al gedoemd was te mislukken. Ook nu weer vraagt het college om extra geld.

  Lees verder
 3. Werkbezoek Solidair Friesland
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 8 juni 2020

  Werkbezoek Solidair Friesland

  Nu er weer wat meer ruimte komt om elkaar te ontmoeten, starten ook onze werkbezoeken langzaam maar zeker weer wat op. Zo waren wij, Hans en Carlijn, vandaag op bezoek bij Solidair Friesland. Al 65 jaar zet deze organisatie zich in binnen de provincie Fryslan maar zeker ook binnen onze eigen gemeente Leeuwarden. Zelf omschrijven ze hun doel als volgt: ‘Solidair Friesland geeft steun bij 'Geloven op maandag'. Dat betekent dat je geloof handen en voeten kunt geven, samen met de kwetsbare mensen, en samen kunt werken aan een duurzame, sociale en rechtvaardige samenleving. Solidair Friesland geeft daarbij ondersteuning.’
  Lees verder
 4. Rob
  Door Rob Heijman op 22 mei 2020

  Andries Ekhart (PvdA) overleden

  AndriesEkhart.jpgDonderdagavond 21 mei bereikte ons het verdrietige bericht dat , fractievoorzitter van PvdA, Andries Ekhart is overleden. Het is onwerkelijk om te beseffen.

  Lees verder
 5. Infrastructuur
  Frits HansvR
  Door Frits Rijpma, Hans van Reenen op 6 januari 2020

  Schriftelijke vragen nieuwe omgevingswet

  Wij, Frits en Hans, hebben vanavond schriftelijk vragen gesteld aan college van Burgemeester en Wethouders over de invoering van de 'nieuwe omgevingswet'. Voor ons zijn er nog veel onduidelijkheden over hoe deze wet in de gemeente Leeuwarden ingevoerd gaat worden. In de wandelgangen van de gemeente klinkt het nog niet echt positief.

  Lees verder
 6. A17B53F2-6ADF-4662-91DF-ADFB7BC84AB6.jpeg
  Rob
  Door Rob Heijman op 6 september 2019

  Zomerreces is weer voorbij

  Afgelopen maandag hebben wij onze eerste fractievergadering na het zomerreces gehad. Wij hebben met elkaar gesproken over wat wij willen de komende periode, en waar wij de focus op willen hebben met betrekking tot onderwerpen die op korte termijn de aandacht verdienen. 

  Lees verder
 7. omrin20181115.jpg
  Rob
  Door Rob Heijman op 16 november 2018

  Werkbezoek Omrin - Ons afval een Ikea product?

  Afgelopen donderdagavond 15 november was ik, samen met andere raadsleden en fractieondersteuners van de gemeente Leeuwarden, uitgenodigd voor een werkbezoek bij Omrin. Bij Omrin, fries voor kringloop, kregen wij een kijkje in de keuken van de verwerking van ons afval. Afval is niet alleen ‘gewoon afval’, maar krijgt bij Omrin op Ecopark de Wierde voor een groot gedeelte een nieuw bestemming. De ontwikkeling om restafval te gaan hergebruiken gaat sneller en sneller.

  Lees verder
 8. Fairetrade3
  HansvR
  Door Hans van Reenen op 18 oktober 2018

  FairTrade in de gemeenteraad (verslag)

  Nadat de provincie Friesland het initiatief genomen had Fairtrade te willen zijn vond de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad dat Leeuwarden als hoofdstad niet achter kon blijven. Samen met Pal-Groenlinks hebben we daartoe een motie ingediend die in 2015 door de gemeenteraad is aangenomen.

  Lees verder
 9. EED8FE8B-0F64-4B0F-B636-F76051B2FD71
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 19 september 2018

  Motie ‘kinderpardon’

  Vanavond heb ik in de gemeenteraad een motie (vreemd aan de orde van de dag) ‘Kinderpardon’ ingediend. En mijn motie samen met D66, PAL/GroenLinks en PvdA is aangenomen met 22 voor en 11 tegen. Voor mijn motivitie van deze motie:

  Lees verder
 10. Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 19 juli 2018

  Laatste raadsvergadering voor zomerreces en mijn maidenspeech

  Gister was het zover, de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.
  Voor mij had deze vergadering een extra bijzonder tintje. Het was namelijk het moment dat ik mijn maiden speech zou houden en voor het eerste een motie indien. Voor degene die nu denkt dat ik het afgelopenhalf jaar mij stil heb gehouden, dat is zeker niet zo. Een maidenspeech is de eerste officiële bijdrage, hierbij gaat het dus niet om vragen stellen en debat met andere fracties. 

  Lees verder