Berichten geschreven door Carlijn Niesink

 1. bezorgd achter laptop.jpg
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 14 januari 2022

  Schriftelijke vragen toename zelfdoding onder jongeren

  Vandaag, vrijdag 14 januari, publiceerde CANS (commissie actuele Nederlandse suïcideregistratie) een toename van 15% in het aantal zelfdodingen onder jongeren in de leeftijd tot 30 jaar. Met name in de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar is een grote stijging zichtbaar. De fractie van de ChristenUnie Leeuwarden maakt zich ernstig zorgen over deze toename. Daarom heeft de fractie van de ChristenUnie de volgende vragen

  Lees verder
 2. geld.JPG
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 12 januari 2022

  visie Armoede en Schulden

  De telefoon gaat, ik kijk en zie een nummer wat ik niet herken. Ik schrik, zou het weer een schuldeiser zijn? Ik besluit niet op te nemen.
  Voorzitter, dit is een situatie die vaak voorkomt bij mensen in de schulden. Elk telefoontje, elke brief die op de mat valt en elke deurbel die onverwachts klinkt geeft een stress en schrik reactie. Over de oorzaak van deze stress, daar hebben we het vandaag over. Over de aanpak van schulden en het terugdringen van armoede. In de visie valt te lezen dat we taboes rondom armoede en schulden willen doorbreken en voorzitter, daar wil ik zelf ook verantwoordelijkheid in nemen.

  Lees verder
 3. skatepark.jpeg
  Carlijn HansvR
  Door Carlijn Niesink, Hans van Reenen op 22 december 2021

  Schriftelijke vragen skatepark van Loonstraat

  Leeuwarden kent aan de van Loonstraat een ‘Skatepark’ met daarnaast een reeks aan fitness apparaten en een trapveldje. Het Skatepark wordt door de jeugdigen aldaar omschreven als een van de grootste, mooiste en best geoutilleerde van Friesland, en daar kunnen we trots op zijn. Het trekt dan ook naast jongeren uit Leeuwarden, ook jeugd uit de wijde omgeving. Het Skatepark is dagelijks in gebruik en trekt, blijkt uit een telling, op mooie dagen tot wel 200 jongeren.

  Het Skatepark kent echter geen toiletvoorziening en de gebruikers zijn genoodzaakt hun behoeften te doen in de omliggende bosjes. Voor de grote boodschap maakt men wel gebruik van het toilet van de 400m verderop gelegen Jumbo supermarkt. Deze heeft daar nu echter een punt achter gezet. De situatie betekent een beperking voor meisjes om gebruik te maken van de voorziening.

  Lees verder
 4. Prostitutie 3.jpg
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 1 december 2021

  Motie intakegesprek prostitutie

  Vanavond werd er door onze fractievoorzitter een motie ingediend over de invoer van een verplicht intakegesprek voor prostituees. 

  Deze motie is met algemene stemmen aangenomen. Benieuwd naar de bijdrage van Carlijn? U leest hem hieronder. 

  Lees verder
 5. toeslagen
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 26 november 2021

  schriftelijke vragen over de uithuisplaatsing van kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire

  Op vrijdag 26 november publiceerde het CBS op verzoek van het ministerie van justitie en veiligheid de uitsplitsing van de cijfers over uithuisplaatsing tussen 2015 en 2020 van kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Bij deze uitsplitsing werd duidelijk dat het ook kinderen in de gemeente Leeuwarden betreft. Daarom stelt de fractie van de ChristenUnie de volgende vragen aan het college van de gemeente Leeuwarden:

  Lees verder
 6. Mensenhandel prostitutie.jpg
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 18 oktober 2021

  Week tegen mensenhandel

  “Mensenhandel is een ernstige aantasting van de waardigheid en integriteit van de mens en een inbreuk op de persoonlijke vrijheid. Iedereen kan slachtoffer worden van mensenhandel.” Dit stelt de nationaal rapporteur mensenhandel. Of het nu gaat om arbeidsuitbuiting, seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting of gedwongen orgaanverwijdering, mensenhandel kent vele vormen en gezichten. Daarom is er meer bewustwording nodig. 

  Lees verder
 7. veelkleurig
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 16 oktober 2021

  Roze Zaterdag


  Vandaag, zaterdag 16 oktober, staat Leeuwarden in het teken van Roze Zaterdag. Overal in de stad zijn er verschillende activiteiten. Zo is er een oecumenische kerkdienst die in het teken staat van acceptatie van LHBTI+ en vaart een stoet aan boten door de grachten. Ook een boot van de gemeente Leeuwarden vaart mee en meerdere politieke partijen zijn hierbij aanwezig. 
  Lees verder
 8. Fractie 2021
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 29 juni 2021

  Afscheid Martine Wursten

  Het is september 2020 wanneer Martine Wursten start als fractieassistent bij de fractie van ChristenUnie Leeuwarden. Geheel onbekend is Martine niet voor de fractie. In 2017 was Martine betrokken bij de fractie vanuit haar stage tijdens haar studie aan de Thorbecke.

  Lees verder
 9. Carlijn Niesink 21
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 10 juni 2021

  Carlijn Niesink voorgedragen als lijsttrekker

  Carlijn Niesink uit Wirdum is kandidaat-lijsttrekker voor de ChristenUnie Leeuwarden voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Niesink zit sinds 2017 in de raad en is de huidige fractievoorzitter.

  Lees verder
 10. Mensenhandel prostitutie.jpg
  Carlijn Martine Wursten
  Door Carlijn Niesink, Martine Wursten op 27 mei 2021

  Expertmeeting Prostitutie

  Al geruime tijd is de fractie van de ChristenUnie Leeuwarden bezig met de agendering van de problemen op en rond de Weaze in Leeuwarden. Hierin trekt Carlijn Niesink samen op met Mirka Antolovic van de PvdA. In het kader van deze agendering vond er op woensdag 26 mei een expertmeeting plaats. Aan het woord waren Erik de Vos (Ter Wille), Harmina Pieterson en Ineke van Buren (Leger des Heils).

  Lees verder