Berichten geschreven door Carlijn Niesink

 1. Werkbezoek Solidair Friesland
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 8 juni 2020

  Werkbezoek Solidair Friesland

  Nu er weer wat meer ruimte komt om elkaar te ontmoeten, starten ook onze werkbezoeken langzaam maar zeker weer wat op. Zo waren wij, Hans en Carlijn, vandaag op bezoek bij Solidair Friesland. Al 65 jaar zet deze organisatie zich in binnen de provincie Fryslan maar zeker ook binnen onze eigen gemeente Leeuwarden. Zelf omschrijven ze hun doel als volgt: ‘Solidair Friesland geeft steun bij 'Geloven op maandag'. Dat betekent dat je geloof handen en voeten kunt geven, samen met de kwetsbare mensen, en samen kunt werken aan een duurzame, sociale en rechtvaardige samenleving. Solidair Friesland geeft daarbij ondersteuning.’
  Lees verder
 2. EED8FE8B-0F64-4B0F-B636-F76051B2FD71
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 19 september 2018

  Motie ‘kinderpardon’

  Vanavond heb ik in de gemeenteraad een motie (vreemd aan de orde van de dag) ‘Kinderpardon’ ingediend. En mijn motie samen met D66, PAL/GroenLinks en PvdA is aangenomen met 22 voor en 11 tegen. Voor mijn motivitie van deze motie:

  Lees verder
 3. Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 19 juli 2018

  Laatste raadsvergadering voor zomerreces en mijn maidenspeech

  Gister was het zover, de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.
  Voor mij had deze vergadering een extra bijzonder tintje. Het was namelijk het moment dat ik mijn maiden speech zou houden en voor het eerste een motie indien. Voor degene die nu denkt dat ik het afgelopenhalf jaar mij stil heb gehouden, dat is zeker niet zo. Een maidenspeech is de eerste officiële bijdrage, hierbij gaat het dus niet om vragen stellen en debat met andere fracties. 

  Lees verder
 4. Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 16 april 2018

  Een week in het leven van een raadslid

  In de blog van deze keer neem ik jullie mee in een weekje als raadslid.
  Zondags is een dag waar wij als ChristenUnie niet bezig zijn raadszaken. We genieten allemaal op onze eigen manier van onze zondag en laden ons op voor de week die voor ons ligt.
  Maandag gaat het los.

  Lees verder
 5. Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 6 februari 2018

  De eerste maand!

  Een maand geleden werden Frits en ik geïnstalleerd als raadsleden. Voor Frits het begin van zijn derde termijn, voor mij de eerste. Een toch wel bijzondere avond die ik mocht delen met vrienden en familie. Nu kijk ik terug op mijn eerste maand als raadslid.

  Lees verder

  Labels:

 6. bed bad brood 624x270
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 15 december 2017

  Werkbezoek regiobijeenkomst van Inlia Groningen

  Afgelopen week ben ik, namens de ChristenUnie Leeuwarden op bezoek geweest in een regiobijeenkomst van Inlia Groningen. Inlia is een organisatie die zich inzet voor het bieden van hulp aan asielzoekers in nood. Tijdens deze avond hebben we met elkaar gesproken over de huidige stand van zake wat betreft de BedBadBrood regeling. In Groningen werkt Inlia sinds 2015 aan de uitvoering van de BedBadBrood regeling. Sinds die tijd zijn er meer dan 620 mensen die in Groningen gebruik maken van de regeling. Daarvan zijn inmiddels 300 mensen uitgestroomd. Soms alsnog naar het land
  van herkomst, soms vinden ze elders onderdak.

  Lees verder
 7. top 5 banner
  Carlijn Frits
  Door Carlijn Niesink, Frits Rijpma op 3 november 2017

  Wij, Frits en Carlijn, stellen onszelf voor (video)

  Wij, Frits Rijpma en Carlijn Niesink, stellen ons graag aan u voor, en wij leggen in de video uit waarom wij op de lijst staan.

  Lees verder
 8. Dankmuur dankdag 2017
  Carlijn Frits
  Door Carlijn Niesink, Frits Rijpma op 1 november 2017

  Dankbaar en waardevol dankdagactie

  Vandaag hebben we een dankbare en waardevolle dankdagactie gehad op de nieuwstad. Vandaag is het 'dankdag voor gewas en arbeid'. Daarom vroegen wij voorbijgangers waar zij dankbaar voor waren in de gemeente Leeuwarden.

  Lees verder

  Labels: ,

 9. top 5 banner
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 29 oktober 2017

  Waardevol gesprek in Stiens

  Afgelopen zaterdag had ik op de verkiezingsmarkt een gesprek met waardevolle mensen. Ik had ze eerder ontmoet bij het werkbezoek bij Talant in Stiens. En nu waren ze bij onze kraam op de verkiezingsmarkt. Ik heb een filmpje gemaakt hierover.

  Lees verder
 10. top 5 banner
  Carlijn
  Door Carlijn Niesink op 26 oktober 2017

  Mensenhandelaren vrij spel in Leeuwarden?

  De Weaze in Leeuwarden, op papier een goed georganiseerde prostitutiestraat. Toch blijkt er in de realiteit nog veel mis te zijn. Als je daarbij de cijfers neemt van de nationaal rapporteur mensenhandel, die stelt dat er jaarlijks ongeveer 6250 mensen slachtoffer zijn van mensenhandel in Nederland, dan roept dit de vraag op welke rol Leeuwarden heeft en hoeveel van die slachtoffers in Leeuwarden zitten.

  Lees verder