Berichten geschreven door Rob Heijman

 1. Frits en Carlijn
  Rob
  Door Rob Heijman op 1 juli 2020

  Carlijn Niesink onze nieuwe fractievoorzitter

  Beste vrienden van de ChristenUnie,

  Zojuist heeft Frits Rijpma bekend gemaakt dat hij terug zal treden als fractievoorzitter van de ChristenUnie en hierbij het stokje zal overdragen aan Carlijn Niesink.

  Lees verder
 2. Rob
  Door Rob Heijman op 22 mei 2020

  Andries Ekhart (PvdA) overleden

  AndriesEkhart.jpgDonderdagavond 21 mei bereikte ons het verdrietige bericht dat , fractievoorzitter van PvdA, Andries Ekhart is overleden. Het is onwerkelijk om te beseffen.

  Lees verder
 3. A17B53F2-6ADF-4662-91DF-ADFB7BC84AB6.jpeg
  Rob
  Door Rob Heijman op 6 september 2019

  Zomerreces is weer voorbij

  Afgelopen maandag hebben wij onze eerste fractievergadering na het zomerreces gehad. Wij hebben met elkaar gesproken over wat wij willen de komende periode, en waar wij de focus op willen hebben met betrekking tot onderwerpen die op korte termijn de aandacht verdienen. 

  Lees verder
 4. omrin20181115.jpg
  Rob
  Door Rob Heijman op 16 november 2018

  Werkbezoek Omrin - Ons afval een Ikea product?

  Afgelopen donderdagavond 15 november was ik, samen met andere raadsleden en fractieondersteuners van de gemeente Leeuwarden, uitgenodigd voor een werkbezoek bij Omrin. Bij Omrin, fries voor kringloop, kregen wij een kijkje in de keuken van de verwerking van ons afval. Afval is niet alleen ‘gewoon afval’, maar krijgt bij Omrin op Ecopark de Wierde voor een groot gedeelte een nieuw bestemming. De ontwikkeling om restafval te gaan hergebruiken gaat sneller en sneller.

  Lees verder
 5. Zuiderburen 13062018
  Rob
  Door Rob Heijman op 16 juni 2018

  Te gast in Zuiderburen

  Afgelopen week ben ik bij een wijkpanel conferentie geweest in Zuiderburen. Met mooie en belangrijke thema’s zoals groen- en maaibeleid, speelvoorzieningen in  de buurt, inzet wijkpanel budget. Met het laatste, kunnen burgers zelf initiatieven voor de eigen wijkbewoners realiseren.

  Lees verder

  Labels:

 6. Rob
  Door Rob Heijman op 15 mei 2018

  Werkbezoek 'Koffieshop de Os'

  Ja u leest het goed. Deze maand hebben wij een werkbezoek gebracht aan de 'Koffieshop de Os'. Vooraf, door de coffeeshopeigenaar, overspoelt met leeswerk over coffeeshops en gebruik van drugs in Leeuwarden, gingen wij al goed geïnformeerd de coffeeshop in.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. Rob
  Door Rob Heijman op 27 maart 2018

  De fractie

  De nieuwe raadsleden zijn alweer enkele maanden geïnstalleerd in de nieuw gemeenteraad. Frits en Carlijn hebben de eerste onderwerpen behandeld. Maar hierin maken ze niet altijd alleen de keuzes. Werkzaam in een mooie en kundige fractie, die ook mede bestaat uit, fractie-assistenten Hans van Reenen, Hetty Andringa, Hans Boels en Rob Heijman, willen ze de ChristenUnie standpunten goed uitdragen en uitvoeren.

  Lees verder
 8. Gemeenteraadsverkiezingen uitslag 2017
  Rob
  Door Rob Heijman op 22 november 2017

  Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Vanavond maakte onze burgemeester, Ferd Crone, de voorlopige uitslag bekend van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Leeuwarden.

  Dankbaar zijn wij, ChristenUnie Leeuwarden, met het behoudt van 2 raadszetels in de gemeenteraad Leeuwarden.

  Lees verder
 9. Jongerendebat
  Rob
  Door Rob Heijman op 13 november 2017

  Jongerendebat donderdag 16 november 2017

  Donderdag 16 november organiseert PerspectieF Fryslân samen met ChristenUnie Leeuwarden het jongerendebat. O.a. jongeren van CDA, VVD, Jonge Democraten en ChristenUnie gaan met elkaar in debat over actuele stellingen. Weet jij nog niet wat je stemt op 22 november en wil je hier achter komen? Of wil je jouw partij steunen? Kom dan om 20:00 uur naar de Kanselarij in Leeuwarden! Zien wij je daar?

  Lees verder