Berichten geschreven door Frits Rijpma

 1. debat neushoorn.JPG
  Frits
  Door Frits Rijpma op 10 juni 2020

  Neushoorn, de grote broer van rupsje nooit genoeg.

  Een aantal jaar geleden spraken we voor het eerst in de raad over Neushoorn. Daarbij wezen wij als ChristenUnie direct op de problemen in de begroting. Al vanaf het begin was duidelijk dat er een tekort op de begroting was. Dit werd genegeerd want ‘er was toch altijd wel geld genoeg’. De begroting werd sluitend gemaakt door het aantal verkochte hectoliters bier maar naar boven op te schalen. Een oplossing die wat ons betreft toen al gedoemd was te mislukken. Ook nu weer vraagt het college om extra geld.

  Lees verder
 2. Infrastructuur
  Frits HansvR
  Door Frits Rijpma, Hans van Reenen op 6 januari 2020

  Schriftelijke vragen nieuwe omgevingswet

  Wij, Frits en Hans, hebben vanavond schriftelijk vragen gesteld aan college van Burgemeester en Wethouders over de invoering van de 'nieuwe omgevingswet'. Voor ons zijn er nog veel onduidelijkheden over hoe deze wet in de gemeente Leeuwarden ingevoerd gaat worden. In de wandelgangen van de gemeente klinkt het nog niet echt positief.

  Lees verder
 3. E-car 2
  Frits HansvR
  Door Frits Rijpma, Hans van Reenen op 20 maart 2018

  Een gemiste kans!

  Voorjaar 2017 heeft de fractie van de ChristenUnie binnen de Leeuwarder gemeenteraad, kijkend naar Lwd/Frl2018 en het grote aantal mensen dat in dat jaar extra naar Leeuwarden zal komen. Zich gerealiseerd dat een groot aantal van deze bezoekers in 2018 tot de oudere generatie zal behoren en niet altijd even goed ter been zal zijn. De fractie heeft zich afgevraagd hoe deze mensen van het station naar bv. het Princessehof moeten komen in dit voor Lwd/Frl. zo belangrijke jaar.
  Lees verder
 4. Frits in de raad
  Frits
  Door Frits Rijpma op 17 januari 2018

  Beschouwingen collegeprogramma

  Vanavond besprak de raad het collegeprogramma. Ik sprak namens de ChristenUnie uit dat zij zich altijd constructief en kritisch zal opstellen. En dat we uitzien naar een spannende en belangrijke periode voor onze mooie gemeente, maar ook juist dat het spannend is voor mensen met een achterstand en een hulpvraag.

  Lees verder
 5. ChristenUnie_Kerstbeeld_2015.jpg
  Frits
  Door Frits Rijpma op 19 december 2017

  Kerst 2017

  Het jaar 2017 loopt ten einde. Een bewogen politiek jaar. Gemeentelijke herindeling, verkiezingen, financiële zorgen in het sociaal domein (Jeugdzorg, Bijstand en WMO) en Culturele Hoofdstad met al haar kansen en vragen wierp haar schaduw nadrukkelijk vooruit.
  We hebben veel redenen om dankbaar terug te zien. De herindeling met Leeuwarderadeel en een mooi stuk van Littenseradeel maakt de gemeente Leeuwarden mooier en diverser. We wonen in een mooie gemeente met een sterke stad, 35 mooie dorpen en veel natuur. Landbouwgrond, weidegebieden en veel (werk en recreatie) water. Een prachtige gemeente om in te werken, te wonen en te recreëren.

  Lees verder
 6. Top 10banner
  Frits Andries Bouwman
  Door Frits Rijpma, Andries Bouwman op 22 november 2017

  Bedankt voor uw steun!

  Vanvond om 21:00 uur zijn de stembureaus gesloten, stemmen kan niet meer. Wij zijn nu in afwachting van de voorlopige verkiezingsuitslag die rond 00:00 uur wordt bekend gemaakt door Burgemeester Crone. Ongeacht de uitslag zijn wij u dankbaar voor al uw steun en gebed in de afgelopen weken. Bedankt dat u stemde op ons!

  God is onze Hemelse Vader, die voor ons zorgt.
  Met de opdracht:
  Zet je in voor de bloei van de stad (gemeente) waarin je woont,
  want de bloei van de stad (gemeente) is ook jullie bloei.
  (Jeremia 29:7)

  Wat de uitslag ook mag zijn, wij zijn God dankbaar wat Hij ons geeft!

  Lees verder
 7. top 5 banner

  Stem vandaag, stem ChristenUnie!

  Beste mensen,
  Vandaag is het zover de stembussen zijn open! Wij roepen u op om te gaan stemmen en vragen daarbij om uw stem voor één van de 41 kandidaten van de ChristenUnie in Leeuwarden.

  Lees verder
 8. top 5 banner
  Carlijn Frits
  Door Carlijn Niesink, Frits Rijpma op 3 november 2017

  Wij, Frits en Carlijn, stellen onszelf voor (video)

  Wij, Frits Rijpma en Carlijn Niesink, stellen ons graag aan u voor, en wij leggen in de video uit waarom wij op de lijst staan.

  Lees verder
 9. Dankmuur dankdag 2017
  Carlijn Frits
  Door Carlijn Niesink, Frits Rijpma op 1 november 2017

  Dankbaar en waardevol dankdagactie

  Vandaag hebben we een dankbare en waardevolle dankdagactie gehad op de nieuwstad. Vandaag is het 'dankdag voor gewas en arbeid'. Daarom vroegen wij voorbijgangers waar zij dankbaar voor waren in de gemeente Leeuwarden.

  Lees verder

  Labels: ,

 10. Fairetrade3
  Frits
  Door Frits Rijpma op 30 oktober 2017

  Leeuwarden Fairetrade gemeente

  Ik ben heel erg blij dat gemeente Leeuwarden op initiatief van de ChristenUnie en Groen Links een FairTrade gemeente is geworden! Prachtig resultaat van onze fractiemedewerker Hans van Reenen en zijn werkgroep!

  Lees verder