Opening Sloepenroute Wurdumerfeart

IMG0028Amaandag 27 mei 2013 09:08

Techum/ Wirdum, 24 mei 2013

Vanmorgen werd de Sloepenroute geopend.
Aan It Bynt te Techum werden de gasten verwelkomd met een kop koffie/thee met oranjekoek. Na een welkomstwoord en een kort woord door wethouder Isabella Diks ging het gezelschap in drie sloepen, elektrisch aangestuurd en super stil. Het was wel koud, maar droog, af en toe een beetje zon. Dat was wel heel bijzonder, zeker gezien de namiddag van deze dag

De vaartocht ging naar Wirdum. Een punt van aandacht is welke instantie de verantwoordelijkheid krijgt voor de hele sloepenroute. Meerdere instanties  die verantwoordelijk zijn over het traject (gemeente, provincie, RWS) kan niet efficiënt zijn. Maar hier wordt aan gewerkt, zo begreep ik.
We  kwamen langs prachtige plekken.
Wat is Friesland toch mooi ! In Wirdum aangekomen verrichtten gedeputeerde
Jannewietske de Vries en wethouder Isabella Diks de opening door een lint door te knippen. Op de wal aan gekomen mochten beiden met een reuze viltstift de opening met hun handtekening bekrachtigen.
Hierna werden we in het dorpshuis  ' de Golle' verwelkomt met een berenburgje of een sapje en een hapje.
Van harte hoop ik dat deze Sloepenroute door velen ontdekt en bewonderd wordt. Ook dat deze elektrische sloepen  hun 'weg' blijven vinden in dit mooie gebied. Ik vond het een voorrecht deze vaart en opening mee te maken.

Sietske Koops

« Terug

Reacties op 'Opening Sloepenroute Wurdumerfeart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden