Nieuwkomersdebat in de Bres 18 januari

Gerben Huismanzaterdag 07 januari 2017 12:18

Op 18 januari doet Gerben Huisman de hoogst genoteerde Fries (nr. 11) van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen mee aan het ‘Nieuwkomersdebat’. Dit debat wordt samen georganiseerd met het CDA, de SP en D66. In dit debat zullen vier kandidaten die tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen voor het eerst op de lijst staan zich voorstellen en met elkaar in debat gaan in debatcentrum De Bres in Leeuwarden.

Zij zullen ingaan op de verwachtingen over hun eventuele rol als Tweede Kamerlid, wat de Tweede Kamer voor hun betekent en ‘last but not least’ de rol van Fryslân en het Noorden in de Tweede Kamer. De kandidaten zullen debatteren aan de hand van scherpe stellingen over deze onderwerpen.

Informatie evenement

Woensdag 18 januari

Inloop vanaf 19:30

Aanvang 20:00

Koffie en Thee bij binnenkomst worden u aangeboden door het CDA, D66, ChristenUnie en de SP. Overige consumpties voor eigen rekening.

De kandidaten

Harry van de Molen (CDA)

Sinds 2014 wethouder voor de gemeente Leeuwarden. Onder andere verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en het armoedebeleid. Nummer 8 op de lijst van het CDA tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Jan Paternotte (D66)

Fractievoorzitter van D66 in Amsterdam waar de partij met 14 zetels de grootste partij in de raad is. Nummer 9 op de lijst van D66 tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Frank Futselaar (SP)

Fractievoorzitter van de SP in Zwolle waar deze partij met vijf zetels in de raad zit

Nummer 11 op de lijst van de SP tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Gerben Huisman (ChristenUnie)

Griffier van de Provinciale Staten in Fryslân en tienerwerker in de Vrije Baptistengemeente De Wijngaard, staat op de elfde plaats op de kandidatenlijst van de ChristenUnie.

Zie ook Facebook.

« Terug

Reacties op 'Nieuwkomersdebat in de Bres 18 januari'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.