Vacature Voorzitter ChristenUnie Leeuwarden

voorzitter_kaartjedinsdag 07 januari 2014 19:24

De ChristenUnie Leeuwarden is een actieve kiesvereniging van ruim 160 leden. De dagelijkse gang van zaken binnen de kiesvereniging wordt geregeld door een jong en enthousiast bestuur. Momenteel bestaat het bestuur naast de voorzitter uit 3 leden (secretaris, penningmeester, en algemeen bestuurslid). Door het vertrek van de huidige voorzitter zoekt het bestuur een nieuwe voorzitter.

Het bestuur is verantwoordelijk voor onder meer het organiseren van activiteiten, zoals themabijeenkomsten, Algemene Leden Vergaderingen, debatavonden, borrels etc.

Naast het bestuur heeft ChristenUnie Leeuwarden een fractie van 2 gemeenteraadsleden en een steunfractie met 4 leden. In verkiezingstijd zorgt het bestuur, in samenwerking met de fractie en de leden van de kiesvereniging, voor een verkiezingsprogramma, een kandidatenlijst en uiteenlopende campagneactiviteiten. Ook behartigt het bestuur de interne verenigingszaken.

Ambities bestuur

Het bestuur heeft ambities voor de komende jaren. De opdracht voor de komende jaren is om de ChristenUnie Leeuwarden verder te professionaliseren en meer op de kaart te zetten, met focus op de nieuw ontstane grotere gemeente en focus op Leeuwarderadeel dat bij de volgende herindeling toegevoegd lijkt te gaan worden aan de gemeente Leeuwarden.

Profiel voorzitter

Wij zoeken een enthousiaste en energieke voorzitter, die samen met de andere bestuursleden de ambities van het bestuur wil verwezenlijken.

Functie-inhoud:

  • Verantwoordelijk voor de synergie in het bestuur
  • Beleid omzetten in daden
  • Leiding geven aan het bestuur en de algemene ledenvergadering
  • Zorg dragen voor en toezien op de juiste uitvoering van de door het bestuur of in de algemene vergadering
  • Vertegenwoordigen van het bestuur en haar beleid naar andere geledingen binnen de ChristenUnie, andere politieke partijen en naar de pers
  • Geregeld contact onderhouden met de fractie(voorzitter)

Procedure:

Graag ontvangen wij voor 15 februari a.s. uw motivatiebrief en Curriculum Vitae ter attentie van de secretaris van het bestuur, Dirk-Jan Kuiken, d.kuiken@lijbrandt.nl.

Voor meer informatie over de vacante functie kunt u terecht bij de huidige voorzitter, Theo Sinnema, t.sinnema@chello.nl.

« Terug

Reacties op 'Vacature Voorzitter ChristenUnie Leeuwarden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.