Wat voor geluid heeft uw stem?

verkiezingen-dinsdag 12 november 2013 18:48

Morgen is het tijd om te stemmen! Een spannende tijd. Niet alleen omdat er veel aan de hand is in onze gemeente maar ook omdat er een stuk van de gemeente Boarnsterhim bij de gemeente Leeuwarden getrokken wordt. In de gemeente Boarnsterhim heeft de ChristenUnie nog niet eerder mee kunnen doen met de verkiezingen. We hopen en bidden dat het christelijke geluid waar de ChristenUnie voor staat mag groeien de komende verkiezingen. Hieronder leest u in het kort waar wij de komende 4 jaar op in willen zetten. Dit 'drieluik' is helemaal uitgeschreven in ons verkiezingsprogramma. Geef geloof daarom een stem. Voor een helder christelijk geluid in de gemeente Leeuwarden.

Hier staan wij voor:

In deze tijd van liberale individualisering en na jarenlang hardvochtig liberaal kabinetsbeleid om de sociale samenhang uit de Nederlandse maatschappij te verwijderen, wil de ChristenUnie in de gemeente Leeuwarden een heel ander geluid laten horen. Immers, de ChristenUnie is een voluit christelijke partij. Een mooie samenvatting van de Bijbel is: God dienen en de naasten liefhebben als jezelf. Dat geven we op praktische wijze handen en voeten in onze gemeentepolitiek. De boodschap van de ChristenUnie Leeuwarden is in drie punten te vangen:

Naastenliefde:

Naastenliefde betekent voor de ChristenUnie allereerst omzien naar mensen die het moeilijk hebben in deze tijd van crisis en bezuinigen. Omzien naar mensen die soms niet mee kunnen komen. De ChristenUnie noemt dat "omzien naar het Bijbels zorgkwartet". Concreet bestaat dit zorgkwartet uit weduwen, wezen, armen en vreemdelingen in de stad. Deze opdracht staat met verschillende bewoordingen meer dan tweeduizend maal in de Bijbel! Concreet betekent dit een actieve inzet van eigen mogelijkheden en kracht van de burgers zelf, uiteraard in samenwerking en met de hulp van de overheid en andere organisaties. Mensen staan bij de ChristenUnie centraal, organisatie en geld zijn hulpmiddelen. De aandacht daarvoor gaat bij ons boven het maken van nieuw beleid.

De ChristenUnie zal zich altijd hard maken voor de meest kwetsbare burgers en zal zich, waar mogelijk, inspannen om hun belangen te behartigen.

Talenten:

De ChristenUnie is de partij voor mensen met talenten en ambitie en wil zich de komende periode sterk maken voor kansen van jongeren en ouderen. Opleidingen en scholen zowel op MBO als op HBO niveau zijn voor de ChristenUnie van groot belang. De nieuwe University Campus Fryslân Wetsus en de Dairy campus moeten alle ruimte geboden worden. We willen mensen geen verantwoordelijkheid ontnemen, maar in vrijheid verantwoordelijkheid laten dragen. Werkgelegenheid en kennis zijn belangrijke speerpunten voor de ChristenUnie. Met de gemeente in een faciliterende rol willen we de talenten die Leeuwarden binnen haar grachten heeft stimuleren. Vanuit deze visie zal de ChristenUnie zich hard maken voor ontwikkeling op gebied van werkgelegenheid, onderwijs en toerisme.

Rentmeesterschap:

Onder rentmeesterschap verstaat de ChristenUnie openbare orde en veiligheid. Ons credo is wat dit betreft handhaven in plaats van gedogen. De ChristenUnie wil overlast binnen de openbare ruimte voorkomen en bestrijden. Dit kan door met alle mogelijke partijen samen te werken om misstanden op te lossen en te voorkomen alsook door doeltreffende plannen te maken om problemen te voorkomen. Onder rentmeesterschap valt ook het huishoudboekje van de gemeente. Deze dient op orde te zijn. Om financieel een gezonde stad te blijven moeten de schulden van de gemeente verder worden teruggedrongen. Risico’s en garantiestellingen zullen helder in beeld moeten blijven en waar mogelijk worden afgebouwd. Van het inlossen van schulden zal de stad beslist niet armer worden.

Samenvatting:

De ChristenUnie ziet prachtige kansen voor een sterke gemeente Leeuwarden. Vanuit de drie praktische punten naastenliefde, talenten en rentmeesterschap wil de ChristenUnie Leeuwarden zich sterk maken voor sociale ontwikkeling, ondernemerschap en goed bestuur in onze fraaie nieuw te vormen gemeente. Samenleven en samenwonen vergt hierbij van ons allemaal compromissen. Maar als we samen blijven investeren in elkaar gaat het zeker lukken.

Ons programma leest u hier

« Terug

Reacties op 'Wat voor geluid heeft uw stem?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.