Politiek Café met de ChristenUnie – 31 mei 2013

maandag 03 juni 2013 16:05

We kunnen terugzien op een geslaagde avond waarin we met elkaar in debat gingen over het thema “Doet Christelijke politiek er toe”. Gert-Jan Segers (2e kamerlid) vertelde in zijn inleiding dat dit onderwerp wat demotiverend klinkt....want natuurlijk doet Christelijke politiek er toe!

Het zijn door de eeuwen heen altijd eenlingen geweest die het verschil hebben gemaakt. Als Christenen zijn we navolgers van Christus en laten wij ons raken door verhalen van mensen om ons heen en bedenken dan: Wat kan ik hier aan doen? Om dan met passie aan de slag te gaan met dat wat ons hart heeft geraakt. Of het nu een voor-of achterhoede gevecht is, als we gedreven zijn maakt dat niet uit, wij willen het verschil maken vanuit onze Christelijke identiteit.

Het was mooi om te zien, verschillende politieke partijen waren deze avond vertegenwoordigd. Heel vaak beogen we hetzelfde maar vanuit een ander geloof/ideologie. Waar ligt dan die grens, wanneer beperk je anderen?  En mag dit met een ideologie meer dan vanuit geloof gedreven? Daar ligt een spanningsveld, we willen elkaar graag op respectvolle manier bejegenen en verworven waarden niet laten ontglippen.....dàt voelt vaak als een achterhoede gevecht, maar is het zeer zeker waard om voor te blijven knokken!

Aan de hand van stellingen zijn we met elkaar in gesprek gegaan over Naastenliefde – Talenten – Rentmeesterschap, de kapstokken waaraan wij onze speerpunten van het nieuwe verkiezingsprogramma ophangen. Het was een inspirerende avond, we zijn blij met de input van Gert-Jan Segers, Anja Haga en Frits Rijpma die het panel vertegenwoordigden. Met volle kracht vooruit, op naar de verkiezingen met allemaal onze eigen passie en gedrevenheid.

Geloof in Leeuwarden!

 

Annemieke Koezema

steunfractie

« Terug