Dorpenconferentie Leeuwarden/Boarnsterhim 28 november 2012

zaterdag 01 december 2012 14:28

Woensdagavond 28 november waren wij aanwezig bij een gezamenlijke avond van de huidige èn toekomstige dorpen van de gemeente Leeuwarden.  Per 1 januari 2014, na de herindeling van de gemeente Boarnsterhim,  krijgt onze gemeente  er maar liefst negen dorpen bij: Grou, Wergea, Jirnsum, Reduzum,  Warten, Idaerd, Friens, Warstiens en Eagum. Het ene dorp wat groter dan het ander, maar allemaal goed vertegenwoordigd op deze avond voor raadsleden van Leeuwarden en Boarnsterhim in het dorpshuis van Wytgaard.

Onder genot van een hapje en een drankje brachten de dorpsbelangen van de dorpen met presentaties, handouts en verhalen hun dorp voor het voetlicht. Als ChristenUnie-fractie waren wij erg geïnteresseerd in de zaken die spelen in de dorpen: wat gaat goed en wat kan beter? Ook wilden we graag weten welke zorgen, bijvoorbeeld het verdwijnen van voorzieningen,  de dorpsbelangen hebben voor de toekomst?

Het was goed om te horen dat alle betrokkenen die we spraken, enthousiast waren over het feit dat zij bij de gemeente Leeuwardenkomen te horen. Overigens waren ook de dorpsbelangen van dorpen die al wel onder Leeuwarden vallen (o.a. Wytgaard, Lekkum en Himpens-Tearns) tevreden over de contacten met onze gemeente.  We hopen dat dat ook voor de nieuwe dorpen zal gaan gelden!

Naast kijken en luisteren deden we ook aan verzamelen deze avond: van elke vereniging voor dorpsbelang hebben we contactgegevens genoteerd. Die gaan we gebruiken om begin 2013 aan te schuiven in alle dorpen om nog wat nader kennis te maken. We zijn benieuwd!

Frits Rijpma
Suzanne Scholten

« Terug

Reacties op 'Dorpenconferentie Leeuwarden/Boarnsterhim 28 november 2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > december

Geen berichten gevonden