Cursus Politiek Actief

image001woensdag 07 september 2016 20:57

Dit najaar wordt een cursus Politiek Actief in het stadhuis van Leeuwarden gegeven. Deze cursus is bedoeld voor burgers die zich interesseren voor de lokale politiek en verdieping zoeken. Op vijf opeenvolgende woensdagen vanaf 21 september is de cursus gepland. Deze wordt gegeven door Merijn Brada van Pro Demos.

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft het initiatief genomen om de cursus aan te bieden en deze wordt verzorgd door Pro Demos, die al veel ervaring heeft met deze werkvorm op andere plaatsen in het land. De cursus Politiek actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is deze cursus geschikt. In het licht van de gemeenteraadsverkiezingen in november 2017, kan dit onze inwoners enthousiasmeren zich hiervoor in te zetten. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Op 5 achtereenvolgende woensdagavonden worden verschillende aspecten van het werken binnen de lokale democratie uitgelegd. Op deze manier kan een inwoner verkennen of men zich actief in de lokale politiek wil begeven. Een antwoord krijgen op de vraag of er een politicus in hem schuilt. Inhoud en data van de cursus In deze cursus wordt naast theoretische kennisoverdracht ook gewerkt aan vaardigheden, zoals debatteren en lobbyen. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geen presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus start woensdag 21 september en bestaat uit in totaal zes bijeenkomsten. Vijf woensdagavonden met elk een ander thema en wordt afgesloten met het bezoeken van een raadsvergadering op een maandagavond.

De cursus wordt verzorgd door Merijn Brada. Op de website van Pro Demos kunt u meer informatie over deze cursus vinden. Nadere informatie en opgave kan bij: griffie@leeuwarden.nl. Aan deelname aan de cursus zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Stadhuis van Leeuwarden.  

« Terug

Reacties op 'Cursus Politiek Actief'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.